maanantai 22. helmikuuta 2016

Lippukunnanjohtajan terveiset!

Moikka!

Täällä kirjoittelee Hetan uusi lippukunnanjohtaja Sofia. Lippukunnanjohtajan tehtävänä on muiden johtajien kanssa mahdollistaa monipuolinen toiminta lippukunnan jäsenille ja varmistaa että kaikilla ryhmillä lippukunnassa menee hyvin. Mulle voi myös tulla kertomaan jos joku asia jää mietityttämään partiossa.

Suurleireiltä kertyneitä partiohuiveja sekä tietysti oman lippukunnan huivi.


Tässä postauksessa kerron vähän itsestäni ja mun partiopolusta.

Ikä: 20-vuotta
Opiskelu: Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta
Lempileiriruoka: Trangialla Italianpata ja nuotiolla tikkupulla
Lempipartioleikki: Rakastan laululeikkejä kuten naapurintätiä, ulkoleikeistä suosikki on lipunryöstö
Lempipartiolaulu: Tiedätkö miksi leiriläinen oon ja illan päätteeksi Ilta pimenee
Lempipartioihanne: Rakentaa ystävyyttä yli rajojen


Hauskinta sudareissa oli:
Leivontakokoukset ja leikkiminen. Jännittävintä oli mun eka yöretki, jossa leikittiin samoja laululeikkejä kuin vieläkin, esimerkiksi Laurenziaa ja ponileikkiä.


Samoajien ja vaeltajien Roverway-leiriltä.
Suurleireillä on tapana vaihtaa partiohuivia jonkun ulkomaalaisen partiolaisen kanssa.

Partionimi:
Sain Harry Potter -teemaisella kesäleirillä partionimen Kosmi. Hetassa partionimen saa ekalla kesäleirillä jossa on vartiolainen, ja nimi liittyy aina johonkin hassuun mitä on tehnyt leirillä. Mun partionimi tulee siitä, että haikilla mittasin jotakin postilaatikkoa tavalla, jota yksi toinen partiolainen sanoi kosmiseksi.

Välttämätön leirivaruste:
Hammasharja, kumisaappaat ja partiohuivi. Melkein kaikkea muuta voi lainata kaverilta. Suomessa kun ollaan niin vaatteet eivät voi kestää liian hyvin vettä.

Hauskinta vartiolaisena oli:
Tässä vaiheessa parasta oli ehdottomasti mun vartio eli Virtahevot. Vuosien mittaan meistä muodostui kaveriporukka jonka kanssa nähtiin lähes päivittäin vaikkei olisikaan ollut partiota. Edelleenkin me Virtahevot tehdään kaikkia partsajuttuja yhdessä, vaikkei enää ihan vartiolaisia ollakaan.

Nelosluokkalaisten Virtahepojen tekemä päiväkirja on nyt hauskaa lukemista.


Parhaat leirit:
Suurin leiri jolla olen ikinä ollut oli vuonna 2011 Ruotsissa järjestetty maailman jamboree, jossa oli noin 40 000 leiriläistä! Kaikki leirit ja retket ovat niin hauskoja ja erilaisia, ettei niitä voi edes verrata keskenään. Sudareiden kanssa on ihanaa puuhastella retkellä, toisaalta suurleireillä pääsee tutustumaan partiolaisiin kaikkialta maailmasta. Mukavaa vaihtelua leireilyyn tuovat myös vaellukset ja purjehdukset. Odotan innolla ensi kesän Finnjamboreeta Roihua, sinne voi vielä ilmoittautua tästä. Sudenpennut ja seikkailijat pääsevät leireilemään Tammileirille!Kansainvälisissä tapahtumissa pidetään Suomen Partiolaisten sinivalkoista edustushuivia. Kuvassa ollaan matkalla Ruotsin maailman jamboreelle, vietettiin yksi päivä Tukholmassa.


Lippukunnanjohtajana haluan kannustaa kaikkia Hetoja ja muitakin partiolaisia kokeilemaan jotain uutta. Jos et ole aikaisemmin uskaltanut lähteä yöretkelle, niin kerää rohkeutesi ja lähde mukaan. Retket ja leirit ovat ehdottomasti parasta partiossa, ja toivottavasti myös kotiväki kannustaa perheen partiolaista lähtemään mukaan uusiin partioseikkailuihin.


Partioterveisin,
Sofia / Kosmi

PS. Partioon voi liittyä minkä ikäisenä tahansa. Lisää tietoa ryhmistä ja Henrikin Tapulityttöihin liittymisestä löytyy nettisivuiltamme: http://henrikintapulitytot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti