keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa?

No ei ihan niinkään.. Mutta kyllä meillä oli hauskaa Heta-purjehduksella! Antaa kuvien kertoa vähän lippukunnan ensimmäisestä omasta viikonloppupurjehduksesta.

Tekemällä oppii! Heikollakin tuulella ruorissa pitää olla tarkkana.


Iltapalaksi syötiin karjalnpiirakoita. Kaikki pääsivät vuorollaan harjoittelemaan kokkaamista veneellä.


Yövyimme luonnonsatamassa Kuusisissa. Aamulla kierrettiin saarta ja toivottiin lisää tuulta.

Hyviä leipäkiviä etsimässä :-)
Takaisin Henrikalle kiivettiin jyrkkää kalliota pitkin köyden avulla. Kuusisista suunnattiin kohti Röölää.

Veneen kannella pitää aina muistaa käyttää pelastusliivejä. Välttämätön varuste oli myös aurinkorasva, sillä auringossa  olisi muuten palanut. Välillä oli niin tyyntä että pystyi pelaamaan korttia kannella.Lauantai-iltana saavuttiin Lahjasaareen. Tarpojien saunoessa osa johtajista lähti soutelemaan. Hetan ja KHP:n yhteistyö sujui soutamisessakin hyvin, osuttiin karille vain kerran :D
Tarpojat uskaltautuivat kylmään veteen! Lahjasaaressa myös bongailtiin vesilintuja, tunnistettiin ainakin haahka, laulujoutsen, lapintiira, silkkiuikku ja mustakurkku-uikku.


Hetat laskemassa purjeita. 
 Viikonloppupurjehduksen aikana ehti oppia hurjasti ja kaikki jaksoivat kärsivällisesti harjoitella uusia taitoja. Tuli kerrattua niin solmuja kuin merimerkkejäkin, myös veneen osien nimet jäivät muistiin. Syksyllä pyritään saamaan myös nuoremmille ikäkausille iltapurjehduksia. Tarpojat ja sitä vanhemmat voivat osallistua heinäkuussa KHP:n saaristomatkikselle 8.-15.7. Paikkoja on hetalaisille alustavasti vain 4, joten kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä omaan johtajaan tai lippukunnanjohtajaan pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti